Новини компанії
Pro Data: екскурсія для юних інформатиків
2024-06-20 15:59:43
Datapark

Продовжуємо реалізацію спільного благодійного освітнього проєкту «Pro Data» від Благодійного фонду «Об’єднання світових культур» та Датацентру «ПАРКОВИЙ»,який має на меті ознайомити майбутніх спеціалістів у сфері Інформаційних технологій з діяльністю центрів обробки даних шляхом проведення екскурсій та надання їм практичних порад щодо майбутньої професії.

Нещодавно відбулася друга екскурсія школярів до Датацентру «ПАРКОВИЙ». Десятикласники Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 91 з поглибленим вивченням інформатики Шевченківського району міста Києва з великою зацікавленістю слухали Олега Голубничого – головного інженера датацентру, який відповідальний за контроль роботи всієї інженерної екосистеми датацентру. Учні побачили мережеву інфраструктуру ЦОДу, системи охолодження, кімнати з серверним обладнанням та безпекові засоби, зокрема систему з пожежогасіння та спеціальне обладнання, що забезпечує енергетичну стабільність ЦОДу під час довготривалих вимкнень електроенергії.

В кінці екскурсії співробітники датацентру супроводили дітей на дах Конгресно-виставкового центру «Парковий», де разом зробили чудові селфі та побачили мальовничі краєвиди лівого берега Києва.

«Такі екскурсії є чудовим доповненням до теоретичної навчальної програми та допомагають визначитися підлітку з вибором вишу, спеціальності для подальшого здобуття освіти, а також розглянути перспективи працевлаштування в рамках отриманої професії. Тому, ми щиро вдячні Датацентру за значний внесок у реалізацію освітніх ініціатив та плідну співпрацю», – зазначила директорка фонду UWCF пані Олена.

А ми, в свою чергу, дякуємо United World Cultures Foundation та пані Олені і чекаємо на нові зустрічі з талановитою молоддю!

Останні новини