Поради та інструкції
Чому бекапи такі важливі?
2024-06-07 16:32:49
Datapark

Ми раді анонсувати новий навчальний формат за підтримки CERT-UA, який покликаний розповідати простими словами про надважливі речі, які допомагають тримати наш спільний кіберфронт та підсилювати корпоративну кібербезпеку нашої екосистеми клієнтів та партнерів. 

Розпочинаємо з резервного копіювання. Чому бекапи такі важливі або як за декілька кліків вберегти корпоративні дані від катастрофи?

Послуга Backup as service надає можливість зберігати резервні копії файлів і програм у надійному середовищі з фізичним розміщенням даних в Україні або закордоном. 

Завдяки сервісу BaaS і швидкому налаштуванню ви можете зберегти свої дані навіть за часткової чи повної їхньої втрати на основному майданчику, самостійно відновити критичну для роботи інформацію (наприклад, корпоративну пошту чи бухгалтерські дані) і відразу повернутися до штатної роботи. 

Дві опції управління послугою, які підходять для будь-якого бізнесу:

  1. Управління технічними спеціалістами датацентру.
    Ви визначайте ресурси, які потребують резервного копіювання та параметри послуги. Все інше – зробимо ми.
  2. Управління резервними копіями самостійно.
    Налаштуйте параметри, шифрування, об’єм та період видалення резервних копій. При чому сервер копій залишається у розпорядженні клієнта, тому ви отримуєте повністю закриту інфраструктуру.

До прикладу реальні кейси атак угрупування Sandworm, метою яких є деструктивні дії відносно скомпрометованих ІКС. Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA збирають та постійно оновлюють новини та поради щодо запобігання, виявлення та усунення наслідків кіберінцидентів на прикладі реальних кейсів, які систематично публікуються на сайті організації. 

Тож регулярний backup, як один з елементів резервування інфраструктури, може вберегти від втрати цінних операційних даних. Також він необхідний для відновлення не лише недавно створених файлів, а й попередніх версій документів, які були змінені або вилучені внаслідок людського фактору чи форс-мажорних обставин. 

Якщо у вас з’явились питання чи уточнення з приводу налаштування бекапування або інших послуг датацентру – звертайтесь до нас за телефоном +38 (044) 377-77-77 або залишайте заявку у формі на сайті.

Останні новини