Новини компанії
Pro Data: екскурсія для старшокласників разом United World Cultures Foundation
2024-05-15 16:04:00
Datapark

Датацентр “ПАРКОВИЙ” з БФ «Об’єднання світових культур» – United World Cultures Foundation / UWCF запровадили благодійний освітній проєкт Pro Data. Мета проєкту – познайомити підлітків з діяльністю датацентру, провести екскурсії і дати поради щодо майбутньої професії в ІТ.

Відтак, першими датацентр відвідали учні 10-Г класу Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Цей заклад є провідним загальноосвітнім закладом освіти країни, що спеціалізується на точних науках. Ліцеїсти активно залучаються до написання науково-дослідницьких робіт МАН України, є постійними учасниками та переможцями всеукраїнських та міжнародних олімпіад.

Потрапили ліцеїсти до ЦОДу через спеціальний шлюз та кімнату централізованого контролю роботи інфраструктури дата-центру. Головний інженер датацентру “ПАРКОВИЙ” Олег Голубничий провів інструктаж з техніки безпеки, розповів про енергетичну безпеку й мережеву інфраструктуру ЦОДу,  яка забезпечила безперебійну роботу датацентру під час технічних блекаутів; показав систему з пожежогасіння на базі аспіраційних датчиків, яка використовує спеціальний рідкий газ, що не шкодить здоров’ю та ІТ-обладнанню; ознайомив з роботою двоконтурної системи охолодження, яка підтримує постійний мікроклімат в приміщеннях ЦОДу; продемонстрував, як в розрізі виглядає екранована кімната, що здатна забезпечити найвищий рівень захисту серверного обладнання у відповідності вимогам НБУ № 243. Також підлітки поспілкувалися з профільними спеціалістами датацентру. 

«Хмарні технології, екрановані кімнати, цілодобовий захист і забезпечення безперервної роботи обладнання і ресурсів, швидкісні канали зв’язку з високим рівнем доступності інформації, сертифікати надійності та атестати відповідності КСЗІ, дизель-генераторні установки потужністю 3200 кінських сил кожен та ще багато цікавинок зі світу технологій та сфери зберігання даних – це те, з чим учні ознайомились та побачили на власні очі під час екскурсії. Де працювати майбутнім програмістам та інженерам? Ось воно наочне втілення тих знань, що діти здобувають, навчаючись в фізико-математичному ліцеї. Подібні екскурсії не тільки викликають захват від того, чого вже досягла сучасна наука, а й дають розуміння що й у нас в Україні є цікавезні сучасні місця роботи», – поділилися враженнями після екскурсії представники Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка.

Дякуємо United World Cultures Foundation та чекаємо на нові зустрічі з талановитою молоддю! 

Докладніше про те, як відбувалася екскурсія, дивіться за посиланням: https://bit.ly/44D86Vn  

Останні новини