«Що для мене Україна?»
2023-12-20 15:50:30
Datapark

Датацентр «ПАРКОВИЙ» безпосередньо долучився до організації ІІІ Всеукраїнського конкурсу малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», основним організатором якого є благодійний фонд “Об’єднання світових культур” / United World Cultures Foundation / UWCF. Ми долучились не тільки до організації конкурсу та допомоги з покриттям адміністративних витрат на його реалізацію, а і до  безпосереднього оцінювання робіт в складі журі.

Переглядаючи малюнки та фотографії конкурсантів, наша команда звернула увагу на фотографії та історію про дітей із гуртка «Радіоелектроніка» Шосткинської міської станції юних техніків, які на волонтерських засадах ремонтують електричні прилади та техніку для ЗСУ. Ця сфера і в цілому така ініціатива відразу відгукнулась в наших серцях, тому ми вирішили відзначити гурток та придбали для них обладнання, яке дасть змогу ефективніше навчатися та посилювати їхню волонтерську справу та допомогу ЗСУ.

«Щодня українці доводять, що спільні зусилля і взаємодопомога – це фундамент непереможної країни. Дякую Благодійному фонду «Об’єднання світових культур» за їх добру ініціативу. Мене, як людину із сфери обробки та зберігання даних, не залишив байдужим Гурток «Радіоелектроніка». Тому, від нашого колективу даруємо паяльну станцію, цифровий мікроскоп та обладнання, яке допоможе гуртку розвиватись і робити ще більше добрих справ для скорішого настання нашої перемоги», – Володимир Покатілов, директор Датацентру «ПАРКОВИЙ».

Про волонтерську ініціативу гуртка:

Гурток «Радіоелектроніка» Шосткинської міської станції юних техніків, м. Шостка, Сумська область. «Тренування та практика – ремонтуємо та навчаємось»
З квітня 2022 року на Шосткинській станції юних техніків на волонтерських засадах організовано роботу майстерні з ремонту електричних приладів та техніки для ЗСУ «Тренування та практика – ремонтуємо та навчаємось». До роботи у майстерні залучені всі вихованці гуртків «Радіоелектроніка», «Робототехніка».
За час роботи майстерні гуртківцями було виготовлено: 15 повербанків, 6 шт. повербанків підвищеної ємності, 3 портативні зарядні станції, 5 автономних портативних зарядних станцій, 17 шт. освітлювальної техніки з адоптивним налагодженням, 15 ліхтарів підвищеної ємності з червоним та білим освітленням.

Відремонтовано: 74 інвертори, 3 тепловізори, 38 електронних гаджетів, 15 радіоприймачів, рацій; 9 квадрокоптерів і дронів; 370 шт. обладнання для приготування їжі.
Розроблений та виготовлений прототип багатофункціонального воєнного робота на базі гусеничного шасі, призначеного для розмінування, транспортування, розвідки, детонуючих дій, для потреб ЗСУ.

ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА
щодо проведення
ІІІ Всеукраїнського конкурсу малюнків та фотографій
«Що для мене Україна?»,
приуроченого до Дня Незалежності України

Організатори конкурсу: Благодійний фонд «Об’єднання світових культур» (основний організатор), Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення та Українська молодіжна правнича асамблея.

ІІІ Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?» відбувся за підтримки: Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства юстиції України, 29 посольств України, а саме: в Арабській Республіці Єгипет, в Естонській Республіці, в Ефіопії, в Ісламській Республіці Іран, в Італії, Канаді, Королівстві Данія, Королівстві Марокко, Королівстві Норвегія, в Латвійській Республіці, Литовській Республіці, Лівані, Малайзії, Республіці Австрія, Республіці Білорусь, в Республіці Болгарія, Республіці Корея, Республіці Молдова, в Республіці Польща, Республіці Сінгапур, Республіці Таджикистан, Республіці Узбекистан, в Словацькій Республіці, Соціалістичній Республіці В’єтнам, в Сполучених Штатах Америки, в Таїланді, Туркменістані, Угорщині, Посольство України в Японії, а також Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), обласних та місцевих  державних адміністрацій та ВЦА.

У 2023 році у конкурсі участь взяли діти віком від 4 до 18 років  з усіх, без виключення, областей України та української діаспори з 35 іноземних держав, а саме: Австрія, Болгарія, Велика Британія, В’єтнам, Вірменія, Грузія, Данія, Естонія, Єгипет, Ізраїль, Iрландiя, Іспанія, Італія, Канада, Китай, Латвія, Литва, Мальта, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Сполучені Штати Америки, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Серед учасників конкурсу – діти, які навчаються чи просто полюбляють малювати, діти-волонтери, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю та неповнолітні, які відбувають покарання у виховних колоніях.

Для участі у конкурсі було надіслано 3 807 заявок, з яких у категорії «Малюнок» – 3 188 заявки, у категорії «Фотографія» – 619.

Загальна кількість конкурсних робіт склала 5 939, з яких 4 006 малюнків та 1 933 фотографій.

Було обрано 47 переможців у двох категоріях конкурсу та чотирьох вікових групах категорії «Малюнок».

До складу журі конкурсу увійшли відомі українські художники, ілюстратори, фотохудожники, військовослужбовці Збройних Сил України, громадські та державні діячі, представники ЗМІ, автори дитячих книжок. Очолив склад журі Президент України (2005-2010 рр.) Віктор ЮЩЕНКО.

Партнери конкурсуДатацентр «ПАРКОВИЙ»Tоргівельна марка «MiMiMilk»UKRSIBBANK BNP Paribas Group, Видавнича Корпорація «Ранок»онлайн-платформа для дітей та дорослих BUKI School, Творчий центр «ARTOS»Сервіс-центр 24print, Радіо «П’ятниця», Адвокатське об’єднання LEXLIGA.

Останні новини