Новини компанії
Як потужна та енергоефективна інженерна інфраструктура датацентру вливає на розвиток бізнесу клієнтів ЦОД
2024-06-17 13:23:27
Datapark

Балансуючи між обмеженим енергозабезпеченням та погодинними графіками вимкнень світла постає питання щодо забезпечення  стабільного і безперебійного електроживлення для серверної інфраструктури будь-якої компанії. Ми, звісно, пропонуємо екосистему для безперебійного живлення серверного обладнання. Але під час міграції в датацентр ІТ-підрозділ приймає також і стратегічне рішення, яке зумовлене потребами бізнесу в довгостроковій перспективі.

В цьому матеріалі розбираємось, як енергоефективність, коефіцієнт PUE та потужна інженерна інфраструктура дають змогу стабільно працювати сьогодні,  вивільнити операційні та капітальні інвестиції на найближчу перспективу та масштабувати бізнес в майбутньому.

Довгострокові вимкнення електроенергії та ключові запити бізнесу сьогодення

Наразі це ключове питання, яке тримає на контролі кожен український бізнес. Але у випадках, коли власні ДБЖ та генератор не справляються з навантаженням чи з тривалими графіками відключень, або є чіткі вимоги від регулюючих органів (наприклад для депозитарних установ, банківського сегменту та критичної інфраструктури). В такому випадку залишається єдина опція – міграція в ЦОД, який матиме необхідний рівень інфраструктури, потрібні сертифікати та відповідатиме специфічним вимогам під запити подібного рівня. Датацентр «ПАРКОВИЙ» має спеціальні екрановані зали, що сертифіковані за вимогами НБУ та дають можливість розміщувати серверну інфраструктуру банківського сегменту та компаній з підвищеними вимогами до безпеки та відмовостійкості. Також ми створили й адаптували спеціальне рішення для депозитарних установ, що на 100 % відповідає всім вимогам до ЦОД від регулятора.

А для компаній будь-якого масштабу ДЦ «ПАРКОВИЙ» відкриває доступ до інфраструктури А-класу, відмовостійкість якої забезпечує екосистема з власної дизель-генераторної електростанції у парі із трьома джерелами безперебійного живлення по 1,6 МВт.

«Важливо зазначити, що під час блекаутів у 2022-2023 році та працюючи безперебійно під час вимкнень енергопостачання в цьому році, ДЦ «ПАРКОВИЙ» не робить додаткових нарахувань своїм клієнтам, при живленні від  дизель-генераторної електростанції. Таким чином ми прагнемо допомогти критичній інфраструктурі та бізнесу мінімізувати негативні наслідки дефіциту електроенергії. 

Як енергоефективність, коефіцієнт PUE та потужна інженерна інфраструктура вивільняють ресурси для розвитку бізнесу клієнтів ЦОД

Середньостатистична річна бізнес-стратегія в період великої війни еволюціонувала від короткострокового планування до чітких складових, що дають імпульс бізнесу масштабуватись чи досягати інших стратегічно важливих цілей.

Система охолодження великого датацентру – важлива складова інженерної інфраструктури, яка забезпечує необхідні температурні умови для роботи серверного обладнання і ІТ-інфраструктури. Проте сама система охолодження, особливо влітку – це додаткове фінансове навантаження, яке впливає на дохід самого ЦОД. За рахунок достатньо великого масштабу і правильно спроектованої системи охолодження, можна зберегти ресурс обладнання і зменшити навантаження під час роботи. Тому ДЦ «ПАРКОВИЙ» має двоконтурну систему охолодження, яка складається з 6 чилерних установок APC Uniflair BREF 2802A холодопродуктивністю 650 кВт кожен.

Все це у парі з професійним проектуванням від Schneider Electric і забезпечує довгострокове заощадження бюджету ЦОД загалом. 

«В прохолодну пору року наша система охолодження переходить в енергоощадний режим. Після вмикання функції фрікулінгу холодного повітря стає достатньо для охолодження холодоагенту у вторинному контурі.   Цей енергоефективний цикл дає змогу знизити наш коефіцієнт PUE в холодну пору року майже на 17%.» – ділиться Олег Голубничий, головний інженер Датацентру «ПАРКОВИЙ».

На додачу – облік витрат електроенергії може відбуватись за кімнату, шафу, половину або тритину шафи, або навіть окремий сервер.

В комплексі ці складові вивільняють ресурси для підтримки стабільного річного коефіцієнту PUE, дають змогу залучати потужне ІТ-обладнання і надавати  гнучкі та  привабливі умови для наших клієнтів.

Як стабільно працювати в регіонах, в яких дефіцит електроенергії відчувається найбільше?

Ми в ДЦ «ПАРКОВИЙ» робимо все можливе, щоб допомогти підтримувати стале функціонування українського бізнесу.  Тому для Харкова, Сум, Дніпра, Запоріжжя, Херсона й Одеси ми створили ініціативу з безоплатним розміщенням серверного обладнання в ЦОД на території Києва весь перший місяць разом із можливістю його безкоштовної міграції.

«Ми розуміємо всі ризики і організаційну особливість такої міграції, тому для цих регіонів реалізуємо безшовну та безоплатну міграцію серверного обладнання з ретельним наглядом наших спеціалістів. А на період адаптації надамо місяць безоплатного розміщення серверного обладнання. І головне – у форматі 24/7 співробітники ЦОД за запитом перезавантажать сервер, замінять жорсткий диск або проведуть інші важливі роботи з обладнанням.» – розповідає Сергій Забірка, технічний директор Датацентру «ПАРКОВИЙ».

Як вивільнити операційні та капітальні інвестиції для масштабування бізнесу в турбулетні часи

«Станом на кінець минулого року Датацентром «ПАРКОВИЙ» було інвестовано більше 1 млн. дол. у власну ІТ-інфраструктуру. Головна ціль такої інвестиції – отримати ще більш енергоефективне та потужне обладнання. Зараз це дає змогу закривати декілька стратегічних цілей цього року – використовувати менший обсяг електроенергії під час роботи власного обладнання для підтримки хмарних сервісів та надавати кастомізовані умови нашим клієнтам.» – підкреслює Володимир Покатілов, директор Датацентру «ПАРКОВИЙ».

Потенційним клієнтам, для яких існують передумови для перегляду утримання власної ІТ-інфраструктури разом з усіма ризиками і витратами, ми пропонуємо розрахувати перехід на хмарну інфраструктуру в нашому ЦОД на території України або побудувати її географічне рознесення в ЄС (наприклад на нашому повноцінному майданчику в Польщі з резервним копіюванням у Німеччину). Такий клієнт, крім отримання кастомізованої і гнучкої ІТ-інфраструктури у хмарі, заощадить на енергоспоживанні, охолодженні, обладнанні й персоналі. Це і дозволяє оптимізувати організаційні, операційні й капітальні інвестиції та концентруватися на розвитку ключових аспектів для зростання бізнесу.

На додачу – це змога отримувати якісний сервіс і сертифіковані рішення після оновлення у структурі ліцензування продуктів віртуалізації, побудованих на VMware by Broadcom.

«Хмарних операторів, які не доєдналися до Broadcom Advantage Partner Program, ми запрошуємо до співпраці за моделлю продажів white-label в якості Secondary VMware Cloud Service Provider. Окрім змоги надалі пропонувати хмарні сервіси своїм клієнтам, отримувати своєчасні оновлення та спеціальні умови співпраці такі компанії можуть розраховувати на підтримку першого і другого рівнів від інженерної команди VMware Датацентру «ПАРКОВИЙ» та отримати підтримку третього рівня від команди вендора — VMware by Broadcom Support.» – додає Алла Кітаєва, директорка з продажів Датацентру «ПАРКОВИЙ».

Останні новини